Συχνές ερωτήσεις

Τι μπορώ να αγοράσω από το παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα;

Από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα μπορείτε να προμηθευτείτε, έτοιμα ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΥΤΑ, ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ δικής μας παραγωγής, καθώς και διάφορα εφόδια, για το κήπο ή το μπαλκόνι σας.

Τι είναι βιολογικό φυτό;

Το Βιολογικό φυτό ή σπορόφυτο (εάν προέρχεται από σπόρο), ελέγχεται σε όλα τα στάδια, ώστε να καλύπτει τις προϋποθέσεις που ορίζει η Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία για την Βιολογική Γεωργία.

Πως μπορώ να υπολογίσω τις ποσότητες των φυτών που θα χρειαστώ στον κήπο μου;

'Έχουμε αναρτήσει στην παρούσα ιστοσελίδα τις αποστάσεις φύτευσης στα κηπευτικά και στα αρωματικά φυτά. Εάν γνωρίζετε τις αποστάσεις φύτευσης που θέλει κάθε φυτό, μπορείτε να υπολογίσετε και τον χώρο που απαιτείται για την καλλιέργεια τους.

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή για παραγγελίες;

Η εποχή την οποία θα παραγγείλετε φυτά, πρέπει να είναι αυτή που καλλιεργούνται. Για να σας διευκολύνουμε, κάτω από κάθε εικόνα προϊόντος σας αναφέρουμε την ημερομηνία που θα είναι διαθέσιμα τα φυτά ή εάν είναι εκτός εποχής.

Μπορείτε να στείλετε φυτά σε όλη την Ελλάδα;

Αποστέλλουμε φυτά σε όλη την Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2007, αξιοποιώντας το δίκτυο διανομής της εταιρίας ταχυμεταφορών ACS.

Τι συσκευασία έχετε;, αντέχουν τα φυτά στην μεταφορά;

Το φυτώριο μας έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες αποστολές φυτών. Η συσκευασία που χρησιμοποιούμε είναι κατάλληλη για ασφαλή μεταφορά. Τα φυτά τοποθετούνται σε χαρτοκιβώτια μέσα σε πλαστικές σακούλες, ώστε να διατηρήσουν υγρασία και να φτάσουν σε εσάς στην επιθυμητή κατάσταση. Κάθε ομάδα φυτών έχει ταμπέλα, ώστε να γνωρίζετε ποια ποικιλία θα καλλιεργήσετε.

Πόσο χρονικό διάστημα απαιτείτε από την αποστολή των φυτών μέχρι την παράδοση;

Ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 24 έως 48 ώρες (για τα νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές). Σε περιόδους αιχμής ο χρόνος παράδοσης αυξάνει και για την ημερομηνία παράδοσης θα υπάρχει ενημέρωση.

Πόσα φυτά πρέπει να παραγγείλω, υπάρχει όριο κατώτατης παραγγελίας;

Δεν υπάρχει κανένα όριο παραγγελίας. Μπορείτε να παραγγείλετε όσο φυτά θέλετε και έχετε υπολογίσει ότι θα καλύψουν τις ανάγκες για τις οποίες θα καλλιεργηθούν.

bioma-growing-plant